Kaninen som så gärna ville somna ljudbok

Kaninen som så gärna ville somna
Kaninen som så gärna ville somna ljudbok

Kaninen som så gärna ville somna är en bok som blivit en bästsäljare och toppar bästsäljarlistor i flera olika länder runt om i världen. Bästsäljaren är skriven av Carl-Johan Forssén Ehrlin och den hjälper barn som vägrar att somna. Den är en av de mest spelade böckerna på många av de stora ljudbokstjänsterna. Denna populära bok är översatt till 47 olika språk och har fått positiv kritik från föräldrar världen över.

Kämpar du med att få dina barn att somna då kan du ta hjälp av godnattsagan som på ett magiskt sätt får barnen att somna. Författaren som även är beteendevetare använder ett distinkt och unikt språkmönster som hjälper barnen att slappna av. Boken är skriven på ett sätt som även de mindre barnen förstår och mår bra av. Syftet med boken är att göra nattningen lättare för barn som tidigare haft stora problem med att somna.

Med ljudbokens sövande berättelseteknik kommer den att göra nattningarna till ett speciellt ögonblick för dig och dina barn och få bort orosmomentet kring att få barnen att somna. Boken fungerar utmärkt för både en sovstund eller nattning. Språket ger en trygghet och ett lugn i en situationen med nattning, där barn möjligen kan känna oro eller stress.

Kalle Kanin är huvudpersonen i ljudboken och han kan inte somna. Då tar mamma kanin med Kalle till farbror trollkarl. Farbror trollkarl vet precis vad som behövs för att få kaniner och barn att somna. I boken får ni följa med Kalle Kanin, mamma kanin och trollkarlen på en resa på vilken ni också träffar nya vänner.

Även som vuxen kan du få svårt att hålla dig vaken när du lyssnar på boken. Så många föräldrar runt om i världen kan inte ha fel när de berättar att deras barn som tidigare har gråtit sig till sömns nu kan somna bara på några minuter med hjälp av denna ljudbok.

Lyssna på Kaninen som så gärna ville somna som ljudbok

Den ratade boken som blev en framgångssaga

Carl-Johan Forssén Ehrlin är beteendevetaren som ganska plötsligt och väldigt oväntat fick en idé om hur en perfekt godnattsaga skulle se ut. Själv hade han då inga barn, men han var övertygad om att hans idé skulle hålla. När den dök upp satt han bakom ratten och fick be sin mamma att skriva ner det han kommit på. Efter det jobbade han med boken i tre och ett halvt år för att den skulle bli perfekt.

Kaninen som så gärna ville somna

Berättelsen blev till boken Kaninen som så gärna ville somna, en bok som på ett speciellt sätt hjälper barn att komma till ro och somna på kvällen. Bokens huvudperson är Kalle Kanin, som inte kan somna fast han vill. Hans mamma tar med honom till en trollkarl som vet precis vad de ska göra, och efter det får man följa med när de träffar olika karaktärer.

Boken är en av de mest streamade och toppar topplistan på Storytel. En av anledningarna till det är att samma barn lyssnar på boken om och om igen – en annan att det är en väldigt bra bok. Men det kunde ha slutat på ett annat sätt, det var nämligen inget förlag som ville ge ut den. Trots att Carl-Johan Forssén Ehrlin jobbat mycket med boken och till och med testat den på två förskoleklasser blev han ratad av förlagen.

Arbetslöshet och motgångar

När han kommit såhär långt med sin berättelse hade han fått sitt första barn och var i en period av arbetslöshet. Precis som många andra författade möttes han av förlag som inte var särskilt intresserade – de flesta svarade inte ens. När han fick svar från förlag handlade det om att de tyckte att boken var konstig och att de inte ville ge ut den.

Trots det gav Carl-Johan Forssén Ehrlin inte upp. Han trodde verkligen på sin berättelse och valde att ge ut den på egen hand. Han väntade sig att den skulle nå framgång direkt, vilket inte skedde. Boken gavs ut 2011, och efter ihärdiga försök lyckades han få människor att börja prata om den, framför allt på Facebook. Det lönade sig, även om det tog tid. 2015 nådde den toppen på Amazons engelska bästsäljarlista. Efter det började boken uppmärksammas även i tidningar och andra stora medier, och förlag hörde av sig och ville ge ut boken.

Entreprenör med bok på 43 olika språk

I nuläget har boken översatts till 43 olika språk och Carl-Johan Forssén Ehrlin har fått ekonomiska förutsättningar att satsa på sin karriär som entreprenör. Han säger själv att pengarna inte är det viktigaste, de mål han har för framtiden handlar inte om pengar. Istället är hans mål att hjälpa mänskligheten, framför allt då genom att göra böcker som kan hjälpa människor med deras problem.

Carl-Johan Forssén Ehrlin har startat ett förlag tillsammans med sin fru, Ehrlin publishing. Förlaget är inriktat just på att ge ut böcker som kan hjälpa människor. Det har flera anställda och en rad olika författare knutna till sig. Böckerna handlar om vitt skilda ämnen, till exempel hur man hittar fungerande rutiner, eller hur man ska kunna må bättre medan man befinner sig i klimakteriet.

Betyg på bokguiden: