Harry Potter och Hemligheternas Kammare (del 2)

Harry Potter och Hemligheternas kammare
Harry Potter och Hemligheternas Kammare (del 2)

Boken är skriven av J.K Rowling och är del nummer 2 i den spännande fantasyserien om Harry Potter och hans vänner. Boken gavs ut 1998, ett år efter att den första boken blev en totalsuccé världen över. Berättelsen blev även film år 2002. I takt med att ljudboken blivit ett alternativ till att läsa själv, har många lyssnat på Harry Potter och Hemligheternas kammare, inläst av skådespelaren Björn Kjellman, vars röst är en fröjd att lyssna till.

Tillbaka till Hogwarts

Efter första skolåret på Hogwarts åkte alla elever hem över sommaren, men nu när det är dags att återvända stöter Harry på problem. Harry får besök av en mystisk varelse, en husalv som heter Dobby. Dobby säger att Harry inte ska åka till Hogwarts men givetvis vill Harry åka ändå. Han möter sina vänner Ron och Hermione på tågperrongen i London, varifrån Hogwartståget avgår. Det är en magisk perrong och enbart människor med magiska krafter kan hitta ingången. Förra året fungerade det men inte nu! Harry och Ron blir kvarlämnade på tågstationen. Är det någon som inte vill att Harry ska komma till Hogwarts?

Det rena blodet

I trollkarlsvärlden finns vad som anses vara renblodiga familjer, halvblodiga och sedan finns mugglare, det vill säga vanliga människor utan någon som helst magiska krafter, som lever sina liv ovetande om att det finns magi. På Hogwarts har någon okänd öppnat Hemligheternas kammare och förstenar elever som inte är renblodiga, rensar bort dem som inte anses värdiga att få vara i den magiska världen. Harry anar att det är orsaken till varför någon försökte förhindra hans ankomst till skolan denna höst. Plötsligt tror många att det är Harry själv som ligger bakom det hemska som sker på skolan, eftersom det visar sig att han har en unik förmåga som enbart ett fåtal magiker besitter: att prata med ormar!

Bra med ljudböcker

Har du inte provat ljudbok tidigare så gör det. Du kan lyssna i bilen, på cykeln eller när du städar. Ett perfekt sätt att spara tid och få en positiv upplevelse samtidigt.

Lyssna på Harry Potter och Hemligheternas Kammare som ljudbok

Betyg på bokguiden: