Harry Potter och Halvblodsprinsen (Del 6)

Harry Potter och Halvblodsprinsen
Harry Potter och Halvblodsprinsen (Del 6)

Detta är den sjätte boken om Harry Potter och hans vänner, skriven av J.K Rowling. Boken kom ut 2005 och filmen släpptes 2009. Ljudboken är inläst av skådespelaren Björn Kjellman.

Dödsätarna

När Harry och hans vänner återvänder till Hogwarts för sitt sjätte skolår är det mer eller mindre ett regelrätt krig de hamnar i. Krigsministeriet har äntligen förstått att Voldemort är tillbaka och alla fruktar för sina liv. Voldemort håller på att bygga upp en armé och värvar nya, onda anhängare för att försöka ta makten i trollkarlsvärlden. Han har onda magiker på sin sida. Följarna kallas för dödsätare och där finns bland annat familjen Malfoy. Draco Malfoy har gått på Hogwarts samtidigt som Harry, men Draco placerades i Slytherin, där slughet premieras. Dracos far Lucius Malfoy tillhörde även han Slytherin när han var elev på skolan. Han tog dock avstånd från Voldemort när han försökte döda Harry som barn. Nu bedyrar han Voldemort sin lojalitet, som den sluge trollkarl han är.

Horrokruxer

När Harry i slutet av föregående bok fick veta mer om profetian, fick han också veta vad horrokruxer är för något. Dumbledore förklarade att Voldemort delat sin själ i sju delar och placerat dem i olika föremål. Det är ett sätt att bli odödlig, genom svart magi. Den dagen han kan återförena alla sju delarna blir han den mäktigaste i den magiska världen. Det är detta Harry måste stoppa! Harry och hans vänner inser att några av dessa föremål har de redan stött på (i tidigare böcker), men de hade då ingen kännedom om horrokruxer. Dumbledore Hjälper Harry i jakten för att samla in alla horrokruxer och med magi förstöra dem. Det är enda sättet att hindra Voldemort från att återkomma med full kraft. Draco Malfoy och läraren Severus Snape har också stor betydelse i kampen.

Smidigt med ljudbok

Om du uppskattar att lyssna när andra läser böcker, kan ljudboken vara det som förgyller din tillvaro. Om du inte har möjlighet att sitta med en fysisk bok överallt, så kan man enkelt ha med sig ljudböcker i mobilen.

Lyssna på Harry Potter och Halvblodsprinsen som ljudbok

Betyg på bokguiden: