Harry Potter och Dödsrelikerna (Del 7)

Harry Potter Dödsrelikerna
Harry Potter och Dödsrelikerna (Del 7)

Här är den sista boken i serien om Harry Potter och hans vänner. Boken är skriven av J.K Rowling och kom ut 2007. Även den här boken är filmad men man valde att dela upp berättelsen i två filmer. Det finns alltså sju böcker men åtta filmer. Den första filmen kom ut 2010 och den allra sista släpptes 2011. Ljudboken är inläst av skådespelaren Björn Kjellman.

Voldemorts makt

Boken startar med att Voldemort har tagit över Trolldomsministeriet. Harry tvingas fly och kan inte åka till Hogwarts, som han annars alltid gör. Ron och Hermione följer med Harry på en resa där de söker efter de sista horrokruxerna. Det är enda sättet att stoppa Voldemort från att ta det slutliga steget till att dominera hela världen. Innan de ger sig av, får de veta att Dumbledore lämnat några föremål i arv till trion. Några saker får de direkt medan andra får de leta efter. Resan är fylld av symboler och till slut får de veta vad Idödsrelikerna är för något.

Dödsrelikerna

I sin jakt på horrokruxer får vännerna reda på att det finns tre föremål som kallas dödsreliker: fläderstaven, uppståndelsestenen och osynlighetsmanteln. Det var en gång tre bröder som lurade döden med dessa föremål. Nu är Voldemort på jakt efter objekten. Osynlighetsmanteln fick Harry för flera år sedan men nu förstår han vidden av dess betydelse. När de får veta mer om trion som lurade döden inser Harry att han är ättling till en av bröderna, men så är också Voldemort. Harry, Hermione och Ron blir till slut fångade av Malfoys, men husalven Dobby, som tyckte mycket om Harry, hjälper dem att fly. Jakten går vidare på både horrokruxer och dödsreliker. Dumbledore hade fläderstaven i sin ägo när han dog, vilket Voldemort får reda på…

Till slut samlas alla till en klassisk sista strid mellan gott och ont, på Hogwarts.

Kul med ljudbok

Det är smidigt och enkelt att använda ljudböcker. Även om det är bra och underhållande att läsa en fysisk bok kan ljudboken enkelt finnas i din mobil.

Lyssna på Harry Potter och Dödsrelikerna som ljudbok

Betyg på bokguiden: