Harry Potter och Den Flammande Bägaren (del 4)

Harry Potter och Den Flammande Bägaren
Harry Potter och Den Flammande Bägaren (del 4)

J.K Rowlings fjärde bok om magikern Harry Potter kom ut 2001 och filmatiserades 2005. Ljudboken är inläst av skådespelaren Björn Kjellman.

Lord Voldemorts återkomst

I de tidigare tre böckerna har man fått höra om den onda Voldemort som mördade Harrys föräldrar när han egentligen försökte döda spädbarnet Harry. Alla är rädda och vågar inte ens uttala hans namn utan kallar honom “Du-vet-vem” för de tror att genom att enbart uttala namnet kan Voldemort komma närmare. Nu, i fjärde boken dyker han äntligen upp på riktigt. Ett tecken på att Voldermort är nära är att det formligen bränner i Harrys panna. Han har sitt blixtformade ärr där som han fick den dagen Voldemort försökte mörda honom. Harry behöver också lägga namnet Tom Dolder på minnet.

Trekamp och Quidditch

Bok nummer fyra innehåller till stor del olika tävlingar. Dels tävlas det i idrotten quidditch där man flyger på kvastar och samtidigt ska den gyllene kvicken/i] (en liten flygande boll) fångas, dels är det dags för tävling mot två andra trollkarlsskolor; Beauxbatons (en flickskola) och Durmstrang (en pojkskola). Endast en från varje skola ska tävla och namnen (på de frivilliga deltagarna) dras på lappar ur den flammande bägaren. Harry blir väldigt förvånad när hans namn dras, han hade inte lagt dit någon lapp och han är dessutom för ung! På grund av detta får både Harry och Cedrik Diggory, som har åldern inne, delta för Hogwarts. Tävlingen är mycket farlig och deltagarna kan dö. Man ska heller inte glömma bort att Voldemort finns i närheten.

En spännande ljudbok

En bok som Harry Potter och den Flammande Bägaren fungerar utmärkt som ljudbok. Med alla sina tävlingsmoment som är skrivna på ett mycket målande sätt, känns det som om man är där, när Harry tävlar i Quidditch eller deltar i trekampen.

Lyssna på Harry Potter och Den Flammande Bägaren som ljudbok

Betyg på bokguiden: