Lorem ipsum..

Morden i Sandhamn Ljudböcker

Bokserien Sandhamndsdeckarna kallas ibland också för Morden i Sandhamn. Böckerna är skrivna av Viveca Sten och kom ut mellan 2008 och 2019. De fem första böckerna har filmatiserats för TV4 och blev då en miniserie med just titeln Morden i Sandhamn. Ljudböckerna är inlästa av skådespelerskan Katarina Ewerlöf, med något undantag, som är inläst av skådespelerskan Anna Maria Käll.

Lyssna Gratis 2 Veckor

Lyssna på Morden i Sandhamn ljudböcker kostnadsfritt i 14 dagar

Sandhamn är en verklig ort som ligger på Östkusten. Faktum är att det är en ö och en verklig idyll för den som älskar havet, klippor, bad, fiske och allt annat som Västkusten erbjuder. Orten har funnits sedan minst 1200-talet och i flera århundraden användes ön mest som betesområde för boskap. Så småningom insåg man att läget var strategiskt då ön ligger precis vid infartsleden till Stockholm. Tullstation byggdes och det blev en viktig plats för lotsverksamhet. Tidigare bodde människor inte på ön, utan kom hit för att arbeta. I slutet av 1800-talet började ångbåtar gå till Sandhamn och det blev startskottet för viss turism i området.

Stens släkt har haft sommarhus på Sandhamn i flera generationer och därmed hittar hon sin inspiration ute bland klipporna och hamnen. Sten säger att hon försöker förmedla hur vackert det är på Västkusten, samtidigt som hon vill försöka förstå hur en mördares hjärna fungerar. Historierna inramas dessutom av karaktärernas privatliv och vardagsbekymmer. Sten använder också kunskap hon har från sitt arbete som jurist.

Huvudpersoner i serien är kriminalinspektör Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. De båda återkommer i alla böcker för att åta sig kniviga mordfall i närområdet. De två känner varandra sedan skoltiden. Thomas har varit gift, skild men är nu återigen tillsammans med sin f.d fru. Nora har två barn från en tidigare relation och är nu tillsammans med en pilot, och de har ett barn tillsammans.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.