Viveca Sten

Författaren och juristen Viveca Sten är en svensk deckarförfattare. Hon har skrivit en serie som kallas för ISandhamnsdeckarna vilken för närvarande består av 11 titlar. Den första boken gavs ut 2008 och den senaste 2019. Hon har förutom skönlitteratur skrivit en del facklitteratur inom juridik samt skrivit en bok tillsammans med sin dotter Camilla Sten. Hon har till och med skrivit en kokbok år 2014: Skärgårdssommar. Det visar att Sten är mångfacetterad och befinner sig inte enbart i deckarfacket även om det är hennes största intresse skrivmässigt.

Lyssna Gratis 2 Veckor

Lyssna på Philip Reeves böcker kostnadsfritt

Orsaken till att Sten förlagt sina deckarhistorier till just Sandhamn på Västkusten beror på att hon själv har en bostad där och tillbringade somrarna där som barn och även nu, med sin egen familj. Hennes släkt har haft tillgång till denna bostad i Sandhamn i flera generationer. Därför känner Sten väl till Sandhamnsområdet.

Bokserien har rönt stor framgång. I princip alla böcker har sålts i stor upplaga och hela serien har nått åtminstone 40 olika länder. Översättningar har skett till ca 20 olika språk. De fem första böckerna har också filmats. De blev en miniserie på TV4 som kallades för Morden i Sandhamn. Serien spelades in mellan 2010-2018.

Här är titlarna på Stens deckare:

2008: I de lugnaste vatten

2009: I de lugnaste vatten

2010: I grunden utan skuld

2011: I natt är du död

2012: I stundens hetta

2013: i farans riktning

2014: I maktens skugga

2015: I sanningens namn

2017: Iskalla ögonblick

2018: I fel sällskap

2019: I hemlighet begravd

Det är imponerande att kunna ge ut en bok nästan varje år!

Att lyssna på en spännande deckare på ljudbok är verkligen perfekt! Att ryckas med av inläsarens engagemang när något spännande händer, är nästan som att se på en spännande film. Ljudböckerna i Sandhamnsdeckarna av Viveca Sten är till större delen inlästa av skådespelerskan Katarina Ewerlöf, men någon bok är inläst av skådespelerskan Anna Maria Käll.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.