Lorem ipsum..

Mortal Engines

Boken Mortal Engines är skriven av den brittiske författaren Philip Reeve 2001 och är del ett i en tetralogi, det vill säga, en serie på fyra böcker. Genren är fantasy med inslag av sci-fi. Boken finns i svensk översättning som släpptes 2006 och heter då Mortal Engines - De vandrande städerna. Detta kan förvirra lite grann då man på svenska också kallar hela bokserien för De vandrande städerna. Boken blev film 2018 och berättelsen finns också som ljudbok. På engelska finns boken inläst av Barnaby Edwards och på svenska av Electra Hallman.

Lyssna Gratis 2 Veckor

Lyssna på Mortal Engines ljudböcker kostnadsfritt i 14 dagar

Berättelsen utspelar sig i framtiden. De flesta människor lever inte på jorden längre utan på "vandrande städer", vilket är städer på hjul och dessa rör sig runt jordklotet. Människorna på de vandrande städerna är beroende av jordens resurser och det är en kamp för att överleva. Ett krig gjorde att det inte gick att bo på jorden längre och där finns nu i princip bara träskmarkområden. Livet är hårt på de vandrande städerna då städerna slåss mot varandra, stjäl varandras resurser och tar invånare till slavar.

Huvudpersonerna Tom och Hester, är två unga människor som inledningsvis inte känner varandra. Deras vägar korsas och de hamnar genom en incident på jorden. Hester valde att hoppa ner till jorden men Tom blev nedknuffad från sin stad och de två måste nu tillsammans försöka överleva. Vad är det egentligen Hester är så upprörd över och vill hämnas på?

Det är underbart att ligga och läsa en god bok men en ljudbok är ett mycket bra komplement. För den som inte orkar läsa eller har möjlighet, kan ljudboken till och med ersätta pappersboken. För många kan det vara ett nöje att lyssna men samtidigt följa med i den fysiska boken. Ljudboken erbjuder därmed flera möjligheter.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.