Philip Reeve

Illustratören som blev författare av barnböcker inom science fictiongenren! Phillip Reeve föddes 1966 i Brighton, England. På universitet studerade han just illustration men syntes redan tidigt i karriären vara en mångsysslare. Idag lever Philip Reeve med sin familj i Dartmoor, England. Han är gift med Sarah och har en son som heter Sam.

Lyssna Gratis 2 Veckor

Lyssna på Philip Reeves böcker kostnadsfritt

År 1998 skrev Reeve en komedimusikal tillsammans med Brian Mitchell, som har en karriär som manusförfattare både för radio och tv. De två möttes under universitetstiden. Musikalen hette The Ministry of Biscuits och har spelats flera gånger. Reeve jobbade sedan med att illustrera olika böcker, bland annat en serie matematikböcker för barn, Murderous Maths med riktigt fantasifulla bilder. Han arbetade samtidigt i en bokhandel under flera år.

Reeve ville också skriva egna böcker och med Mortal Engines, påbörjade han en bokserie för barn. Handlingen utspelar sig i en post-apokalyptisk värld med städer som rör sig! På svenska kallas serien De vandrande städerna. Den första boken kom ut 2001 men Reeve hade planerat för den i minst 10 år innan boken blev verklighet. Den fjärde och sista boken kom ut 2006. Mortal Engines blev filmatiserad 2018, av bland andra demonproducenten Peter jackson.

Därefter har Reeve skrivit fler böcker, bland annat trilogin Larklight, Den första boken heter på svenska: ILarklight eller De vita spindlarnas hämnd eller Till Saturnus och tillbaka och kom ut 2006. Även dessa böcker är för barn. Reeve har även skrivit andra böcker och noveller samt fortsatt att illustrera både egna böcker och andras. Reeve har också vunnit olika priser: Guardians barnbokspris, Carnegie Medal och Nestlé Smarties Book Prize for 9 to 11 years.

Reeves böcker om de vandrande städerna är inlästa på svenska av Electra Hallman. Böckerna om Larklight finns ännu inte inlästa på svenska men väl på engelska av Greg Steinbruner.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.