Lorem ipsum..

Sagan om Isfolket

Den spännande bokserien om en släkt i Norge där vissa besitter magiska krafter, skriven av Margit Sandemo, upphör inte att fascinera nya läsare. Trots att alla 47 böckerna skrevs mellan 1982 och 1989 har de fortsatt stor popularitet. Böckerna skrevs på svenska men Sandemo är född i Norge och förlade historien dit. Ljudböckerna är inlästa av skådespelerskan Julia Dufvenius.

Lyssna Gratis 2 Veckor

Lyssna på Sagan om Isfolket ljudböcker kostnadsfritt i 14 dagar

Berättelsen börjar en kväll vid mitten av 1500-talet. Den frusna och fattiga Silje är ensam kvar efter att familjen dött i pesten. Hon befinner sig utanför Trondheim. På sitt sökande efter värme och mat hittar hon två små barn som hon inte kan med att lämna, för då skulle de dö; en liten flicka med mystiska ögon och en pojke som bara är ett spädbarn. Hon försöker värma sig vid det stora likbålet men hamnar i fara och den ende som hjälper henne är en skrämmande och mystisk man som alla andra verkar rädda för. Det vet Silje inte, men detta är Tengel av Isfolket, och han är drabbad av släktens förbannelse.

Släktsagan inleds med att Silje och Tengel flyr till den gömda dalen bortom fjällen Tengel kommer ifrån. Isfolket är en släkt där vissa drabbas av det onda. De föds med onaturligt stora skuldror och tar död på sina mödrar vid födseln. De är oftast hetlevrade och onda. Det lömska är att det också finns släktingar som är häxor utan dessa skuldror men de sprider ondska omkring sig. De har ofta gulaktiga ögon. Tengel lyckas motverka arvet och när han och Silje får barn föds även goda och vackra personer - man vet dock aldrig hur det ska gå.
Serien fortsätter ända in på 1900-talet och varje bok följer en karaktär på djupet. Vi får läsa om kärleksrelationer, magi, soldater, adel, himmelska varelser och demoner. Sandemo väver ihop berättelsen med riktiga historiska händelser, som olika krig och kungar.

En historia som sagan om Isfolket gör sig perfekt som ljudbok. Böckerna bjuder på ca 8 timmars högläsning per bok. Du vill inte sluta lyssna!

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.