Lorem ipsum..

Maze Runner Ljudböcker

Denna spännande ungdomsbok inom genren science fiction, är skriven av James Dashner och gavs ut 2014. Boken är del ett i en serie på fem böcker. Den första boken heter på engelska just Maze Runner vilket har gett namn åt hela serien. Boken blev också film redan 2014. Ljudboken är inläst på svenska av skådespelaren Oscar Skagerberg och på engelska av Mark Deakins.

Lyssna Gratis 2 Veckor

Lyssna på Maze Runner ljudböcker kostnadsfritt i 14 dagar

Huvudkaraktären Thomas vaknar en morgon och har förlorat alla sina minnen. Han är inte hemma, utan står i en hiss. När hissen är framme, möter han andra unga killar som hamnat i samma situation: ingen minns något alls, förutom sina namn. Killarna befinner sig på ett stort område som begränsas av en hög mur som dessutom är en labyrint.

Deras uppgift är att försöka komma ut, men det är mycket farligt på området och den utgång som finns, stängs varje kväll. Plötsligt kommer tjejen Theresa dit, som enda tjej, Det verkar som om hon och Thomas känner varandra från sitt vanliga liv. Vad ska hända nu?

Boken är en dystopisk, ganska mörk berättelse med intressanta teman som vänskap, självkännedom, tillit, identitet, kaos och ordning, uppoffrande, att bli vuxen och sexism. Det som kanske främst märks är Thomas vilsenhet och sökande efter sig själv. När man berövas alla minnen, vem är man då? Ett annat tydligt tema är att bli vuxen.

Ungdomarna i boken tvingas att ta ansvar, att samarbeta, att hitta mat, att organisera sin grupp för överlevnads skull, att skapa regler och för att försöka hitta ut ur labyrinten.

Att kunna lyssna på en ljudbok är smidigt och avkopplande. Idag kan man enkelt ha tillgång till ljudböcker i mobilen och det enda som krävs är uppkoppling och hörlurar. Det är perfekt avkoppling i hängmattan en skön sommardag.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.