Skarven

imageSommarlovet har nyss börjat. Johanna som alla kallar Johan är på väg ut till skärgården med sina föräldrar. Som hon har längtat. Bort från skola och taskiga klasskamrater. Till sommarhus och Ludde, hennes enda vän. För Ludde ska hon berätta att hon egentligen heter Johanna.

På väg ut till sommarön passerar de Skarvön. En spöklik ö med döda träd, där endast skarvar (en slags fåglar) lever. Johanna brukar inte intressera sig särskilt för ön, men den här gången är det något som fångar hennes blick. En människa rör sig på ön, som annars är öde.

När Johanna berättar för Ludde vad hon sett vill han genast åka dit för att göra efterforskningar. Han längtar efter mysterier, och tänker sig en sommar fylld av dem. Olivia, som har jobbigt överbeskyddande föräldrar, är ny på ön. Hon följer också med ut till Skarvön. Och plötsligt befinner de tre sig mitt uppe i en riktig mordgåta.

Sara Lövestams (bl a Som eld) första bok för mellanåldern är fantastiskt bra! Mordgåtan tillför en otrolig spänning och en hel del oväntade vändningar. Jag kommer också de tre barnen Johanna, Ludde och Olivia väldigt nära, så nära att det känns som ett förtroende. Vänskapen mellan de tre är dessutom den finaste på länge. Ni måste läsa!

En kommentar

  1. Pingback: Hohoo! | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s