Otäcka vatten…

Har ni tänkt på hur många böcker som finns där vatten i någon form spelar en stor roll? Och att det då gärna blir kusligt och otäckt? Det har vi på Bokfreak gjort så här kommer lite boktips på just vattentemat (flera av dem favoriter i repris)! För sommaren är väl ändå vattnets årstid – antingen badar man i det eller så regnar det över en. Fyll gärna på med fler titlar i kommentarsfältet!

Vattnet drar av Madeleine Bäck kom i våras och är den första delen i en trilogi. En riktigt ryslig läsning för unga vuxna. Här kan man läsa vad Maria tyckte om den.

Kurragömma av Petrus Dahlin är också en rysarskräckis, men riktar sig till läsare i ålder 9-12. Jag tipsade om den i vår halloweenspecial förra året som du kan läsa här.

I samma halloweenspecial kan du också läsa om Färjan av Mats Strandberg, som Karin tipsade om. Det är en skräckis för vuxna men kan passa läsare från 15 år. I den här boken kanske det inte är vattnet som skrämmer mest men det bidrar till isoleringen av färjan. Utan att avslöja för mycket blir vattnet och Östersjön mer skrämmande mot slutet och man är inte direkt sugen på att bada där efter att ha läst den.

Svart vatten av Camilla Jönsson, en spökhistoria om Agnes som tillsammans med en ny bekantskap bestämmer sig för att utforska vad som döljer sig i Vallerbosjön. Samtidigt känns det som att någon förföljer henne… En bok för dig i åldern 9-12 år.

Monstret i natten av Mats Strandberg. En till titel av Strandberg i denna lista men denna för yngre läsare, från 6 år. En småläskig bok som främst handlar om monstret som titeln syftar på. Samtidigt spelar vattnet en roll i boken där det lurar på stora hemligheter. Här kan du läsa vad Karin tyckte om boken.

Ringar på svart vatten av Gull Åkerblom är en till spökhistoria med koppling till en sjö men också till ett mystiskt hus. För dig över 12 år. Läs vad Maria tyckte om den här.

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer. Denna augustprisvinnare är en mer realistisk bok än övriga men fortfarande otäck. Vattnet och sjön bidrar till det otäcka och det är i närheten av det som det händer. Läs mer om den här, där Karin har recenserat. För unga vuxna.

 

  1. Josefin

    Först och främst vilken fenomenalt fantastiskt blogg ni skapat tillsammans!! Hittade hit av en ren slump och kommer definitivt utforska vidare härinne. Jo jag skulle så innerligt vilja fråga Pernilla om en grej. Du har inte möjligtvis lust att sälja din cd-bok Tordyveln flyger i skymningen till mig? 350 kr kan du få. Snääääälla!! Saken är den att jag senaste veckorna tänkt så otroligt mycket på den. Jag var Tio år sommaren 1986 och min älskade pappa hade precis valt att avsluta sitt liv. Jag slutade äta, prata och allt var kaos. Då en dag kom mamma hem med denna ljudbok då på vanliga kasettband. Hon hade lånat den på bibblan och jag fick ny välbehövd energi av berättelsen att jag tackochlov orkade följa med på begravningen. Åren har gått sedan dess.. Har själv fått barn och skulle så evinnerligt gärna vilja låta mina egna tjejer även dom få lyssna.. Helst oppe i mitt barndoms Norrland där jag själv en gång satt helt söndergråten till denna annorlunda historia. Så snälla gulle dej, om du vill göra mig till världens lyckligaste ihop med att du får dig en liten hacka så, ja snälla sälj ditt loppisfyndade exemplar till mig. Mig når du på kalibersmatte@hotmail.com

    Trevlig avslutning på denna sommar mvh Josefin

  2. annettejuhlin

    Efter att ni skrev inlägget har ju Tårar i havet kommit, av Ruta Sepety. Och så Djupgraven, av Viveca och Camilla Sten. De ligger för läsning här hemma, jag tror och hoppas att de är bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s