EM-pepp

Ja, Sverige är ju redan ute ur EM men fotbollspeppen är ändå stor och vi tänkte att vi borde ge er våra hetaste fotbollsbokstips!

Namnlös

En i laget är en novellsamling för ungdomar och unga vuxna som gillar fotboll. Novellsamlingar kan ju vara den perfekta läsningen på sommaren när en kanske inte pallar att koncentrera sig på något långt och invecklat. Novellerna är skrivna av några av Sveriges bästa ungdomsförfattare, till exempel Zulmir Becevic, Patrik Lundberg och Johanna Nilsson. Det som är lite speciellt och extra bra med denna fotbollsbok är att den inte bara handlar om någon som är en supertalang, typ nya Marta eller Zlatan, utan beskriver fotbollen i vardagen, som om den skulle kunna handla om dig.

fotboll

För de yngre (6-12 år) är vårt tips OLIKA förlags serie om fotbollstjärnor, skrivna av sportjournalisterna Anja Gatu och Jennifer Wegerup. Kapitlen är korta och böckerna har många illustrationer, på mitt bibliotek är de ständigt utlånade. De är spännande och historierna är inspirerade av kända fotbollsspelares verkliga liv (Kosovare Asllani, Charlotte Rohlin och Therese Sjögran). Många barn gillar fotbollsböcker och väldigt många efterfrågar böcker med berättelser ”som hänt på riktigt”, här får de en blandning av båda!

Anja Gatu säger så här om skapandet av böckerna:

 Att få skriva barnböcker om sport där flickor i huvudrollen är något självklart, och på samma gång stärka kvinnliga fotbollsspelare i deras roll som förebilder.

 

fotbolll

Jesper Tillberg fortsätter sin serie om fotboll för tonåringar. Tredje delen om Toma heter Satsa allt och kommer i augusti. Vi intervjuade Jesper Tillberg om denna för bara några dagar sedan och lät honom beskriva boken med tre ord, han valde; kärlek, identitet och bortre krysset. Låter nice!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s