Bokfreak frågar: Christoffer Carlsson

christoffercarlsson

Christoffer Carlsson debuterar som ungdomsförfattare (han har skrivit vuxenböcker tidigare) i augusti. 

Beskriv din bok med tre ord!
Liten, kort och episk … sa han blygsamt.
Vem ska läsa din bok?
Om du är eller någon gång har varit 15 och vill läsa en roman om ett brott, och om priset man betalar för att växa upp, så har jag försökt skriva en bok åt dig. Under en stor del av skrivandet hade jag faktiskt mig själv som tänkt läsare. I den mening jag tänker på mina läsare när jag skriver, föreställer jag mig ofta just en specifik person som jag skriver boken för. Det är alltid någon som betyder mycket för mig, typ min bror, en nära vän eller mitt barn eller så, men den här gången blev det annorlunda. Den här gången skrev jag någonting som jag själv tror att jag skulle ha velat läsa som 15-åring. Det var en märklig, men fin känsla.
Vad läser du just nu?
Malin Persson Giolitos Störst av allt. Ja, den är rasande bra.
Vad gör du i sommar?
Jag läser, skriver och försöker att umgås med de jag tycker allra mest om.
Vilket är ditt bästa sommarboktips?
Oj, herregud. Fy fan, så svårt. Jag säger Djupa Ro av Lisa Bjärbo. Det är en fantastisk roman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s