Bokfreak frågar: Jesper Tillberg

jespertillberg

Jesper Tillberg fortsätter sin serie om fotboll för tonåringar. Tredje delen om Toma heter Satsa allt och kommer i augusti (titeln som också kommer dela titel med den nya delen i Dagbok för alla min fans-serien som släpps i november).

Beskriv din bok med 3 ord!
Kärlek – Identitet – Bortre krysset
Vem ska läsa din bok?
Alla som älskar fotboll men hatar böcker och alla som älskar böcker men hatar fotboll, och alla som är unga, eller någon gång har varit det. Och alla som gillar historier om att hitta sig själv. En ganska nischad läsekrets med andra ord… Sen vore det ju kul om Zlatan läste boken och om Sophia Coppola fastnade för trilogin och filmatiserade den.
Vad läser du just nu?
Jag läser flera böcker samtidigt, det är en salig blandning. Bonjour tristesse, av Francoise Sagan – den har inte fångat mig så som jag trodde, författaren Per Hagman har dock skrivit ett personligt förord. IT, Steven King, världens kortaste titel men världens tjockaste bok, har nog läst den från och till under tre års tid. Sen återupptäcker jag Tintin, det var liksom där allt började, fantastiskt historieberättande.
Vad gör du i sommar?
På Fårö – där flera av mina böcker utspelas, främst rysarna De svarta svanarnas natt och Stranden där fladdermössen dör. Även den nya boken Satsa allt har en scen från den underbara ön norr om Gotland. Jag ska skriva åtminstone en bok i sommar, det blir en helt ny serie för lite yngre läsare, det kliar i fingrarna. Jag har skadat knät så det enda jag kan göra är att skriva – och äta småkakor.
Ditt bästa sommarboktips?
Maria Gripes Agnes Cecilia och kanske framför allt Tordyveln flyger i skymningen, de är helt magiska, lika spännande om du är 10 eller 20 år, eller 200 år, vilket jag ju är, ungefär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s