Bokfreak frågar: Jenny Jägerfeld

jennyjägerfeld

I september släpper Jenny Jägerfeld äntligen nytt. För första gången skriver hon för 9-12åringarna och jag är så sugen på att läsa boken av många anledningar, men framförallt för att den utspelar sig en sommar i Malmö (min fina stad).

Beskriv din bok med tre ord!
Den är rolig, sorglig, viktig!
Vem ska läsa din bok?
Alla som någon gång har känt att de liksom inte riktigt trivts med den de förväntas vara. Alla som känner någon som har gjort det. Alla som funderar över sin identitet. Alla som aldrig någonsin har gjort det. Kanske kan man med boken få hjälp att sätta ord på något man liksom har på tungan, eller långt bak i hjärnan, men som man inte lyckats formulera själv? Eller bara få bekräftat det man alltid har vetat?
Vad läser du just nu?
Jag läser alltid flera böcker parallellt. Just nu läser jag Are you my mother – en serieroman av Alison Bechdel, Arbeit und Struktur av Wolfgang Herrndorf och Der tod von Speedy av Jaime Hernandez (serieroman) (försöker öva min tyska) Varat och varan av Kajsa Ekis Ekman och några till.
Vad gör du i sommar?
I sommar är jag lite i Berlin, lite i Norrköpingstrakten och så hyr jag och exmannen en stuga på Älgö som vi alternerar att vara i ihop med kidsen.
Vilket är ditt bästa sommarboktips?
Mitt bästa sommarboktips är Meg Rosoff! Eller jag tror det, jag har inte läst nåt ännu, men jag är extremt peppad och har flera av hennes böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s