Kråkslottet

Kråkslottet av Ewa Christina Johansson är en kuslig historia. Den handlar om Viva som åker och hälsar på sin syster Vicks på sommarlovet, som just köpt ett hus mitt ute på landet. Huset är gammalt och nergånget med massor av grejer kvar från tidigare ägare. Systern Vicks jobbar som vårdbiträde och blir hela tiden inkallad till jobb så Viva får fördriva mycket av tiden själv. Hon får då uppleva märkliga saker och undrar stundtals om hon bara inbillar sig. Det finns också en katt i huset som ger henne obehagskänslor. Som tur är behöver hon inte vara helt själv då hon lär hon känna grannen Tuve. Genom honom får hon också höra talas om husets dramatiska historia.

Det här är en fristående fortsättning på boken Silverhäxan. Det finns mycket att klura på under läsningens gång och fast att man kan lista ut åt vilket håll det är på väg så tycker jag att boken är spännande ända till slutet. En bok som helt klart kan skänka kalla kårar en varm sommardag.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s