En annan

I den här boken återkommer kärlekshistorien som skildrades i Jag, En (av David Levithan) men från ett annat håll. Jag, En som Karin tidigare har skrivit om här, handlar om personen En som varje dag vaknar upp i en ny kropp. Hen är van vid att det alltid har varit så och försöker varje dag anpassa sig så gott det går för att inte göra ett för stort avtryck i den persons liv som vanligtvis befinner sig i just den kroppen. Hur som helst – en dag träffar En Rhiannon och blir förälskad, och måste hitta sätt för att kunna vara tillsammans med henne, om det ens går. I Jag, En får vi följa hela handlingen ur Ens perspektiv men i En annan är det istället Rhiannon som är berättarjaget.

Jag tyckte mycket om Jag, En och blev inte besviken av denna uppföljande bok. Genom att läsa En annan får man återuppleva många händelser ur den första boken. Har man läst den så har man som läsare lite mer bakgrundsstoff med sig och kan t ex komma ihåg varför En gör si eller så, eller hur hen känt sig i olika situationer. I En annan får man en större inblick i Rhiannons liv, och jag fick en större förståelse för henne. Jag kan nog också erkänna att jag tyckte mer om henne efter att ha läst den här boken. (Jag tror egentligen inte att det är nödvändigt att läsa Jag, En före En annan. Det borde funka även i omvänd ordning.)

En fantastisk kärlekshistoria är vad det är – sorglig och vacker.

  1. lakritsboken

    Jag har varit intresserad av Jag, En väldigt länge , men visste inte ens om denna. David Levithan tycker jag mycket om så då får jag nog ta och kika in denna också. 😊

  2. David

    Alldeles för tung för mig. Han tillhör verkligen författare som jag inte orkar med. Men han har ett väldigt fint språk. 🙂

  3. Pingback: Pride <3 | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s