Zombiefeber

Det är sommar. En ovanligt varm sådan. Getingarna är också ovanligt många. Herbert har sommarlov, och hänger med bästa kompisen Sally nästan varje dag. De har det härligt! Förutom att det kanske är lite för varmt och att det är getingar överallt då. Båda har också klarat sig från den feber som många av deras kompisar plötsligt fått. En feber som ger de sjuka röda ögon, och som ingen vet orsaken till.  

Herbert kan inte låta bli att oroa sig. Inte blir det bättre när en mystisk främling dyker upp mitt i natten och vill hyra ett rum av Herberts farfar. När han lyfter ner sina tunga väskor från trappan lämnar den ena ett rött spår efter sig. Blod?! Herberts känsla av att något hemskt är på väg att hända verkar stämma. 

Jag har läst Zombiefeber, den första boken av tre i Kristina Ohlssons (Glasbarnen, Mysteriet på Hester Hill) nya skräckserie för 9 till 12-åringar. 

Det är skräckigt, på ett obehagligt och krypande sätt. Allt som händer såklart, men också det här när ingen vill tro på en. Det är inte jätteblodigt eller jättevåldsamt, men det gör det nästan läskigare. Faran finns överallt och nära.

Ett annat spår i boken som berör mig är Herberts boende hos farfar, som börjar bli gammal och trött. Socialen tror inte att farfar kan ta hand om Herbert tillräckligt bra. Något han själv inte håller med om. Om han inte får stanna hos farfar tänker han och Sally rymma till en övergiven kvarn, där de som tur är har hittat ett hemligt rum.

På nätbokhandlarna kan jag se att det kommer en ny bok av Kristina Ohlsson på Lilla Piratförlaget i september. Kan Det magiska hjärtat vara fortsättningen på Zombiefeber tro?

förlagets sida hittar du just nu också en tävling, där du ska göra en egen boktrailer till Zombiefeber för att ha chans att vinna ett klassbesök och böcker. Men skynda, 25 maj är sista datum att skicka in! 

En kommentar

  1. Ping: Det magiska hjärtat | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s