Vattnet drar

vattnet-drarVattnet drar av Madeleine Bäck är en minst sagt spännande historia. Naturen, eller snarare kraften, hos ett naturväsen är den stora nerven i boken. Under ett inbrott i en kyrka får Viktor syn på något som lyser och skimrar i golvet. Han kan inte låta bli. Han måste helt enkelt ha det som ligger där och lockar honom till sig. Det är en slät rund sten. Viktor tar den med sig, men har ingen aning om vilka krafter han väcker till liv. Krafter som legat i vila en lång tid.

Vi får följa flera personer som alla blir starkt påverkade av kraften. Vi är inte i stan, utan på landet i Sverige där de som är kvar gör det som krävs för att överleva där de har valt att vara kvar. Det är en historia som griper tag och lockar mig till sig, precis som stenen lockar till sig Viktor. Jag gillar att naturen blir som en egen personlighet som skapar dofter och känslor fulla av skräck. Det här är en finfin debut av Madeleine Bäck och tack och lov är det här den första delen i en triologi. Ett extra plus för att det här är en genre som saknats i svensk ungdomsutgivning. Keep them coming Bäck!

  1. Lotta

    Åh, så sugen på den här! Fick för mig att den liknade Cirkeln med magi, urgamla krafter som vaknar till liv i liten svensk bruksort… Men du säger att det är en egen genre?

    • Maria

      Åh. Visst finns det paralleller med Cirkeln, men jag tycker att Vattnet drar har ännu mer drag av naturen som kraft. Det är smutsigt och bra mycket råare än Cirkeln (tycker jag).

  2. Ping: Otäcka vatten… | Bokfreak
  3. Ping: 12 Lyssna | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s