Dagens BUFF

Igår invigdes ju årets BUFF-festival! Ikväll ska jag gå och se två filmer. Nämligen Learn By Heart, en fransk film som rekommenderas från 8 år. Den börjar kl 19:15 på Spegeln (visas även på fredag kl 12:45). En film som verkar vara både sorglig och spännande, så här beskrivs den i BUFFs programblad;

th_4f29cd191d9e16d1b8d4d846ccda8969_Learn_by_Heart.jpg

Adama har annat att tänka på än lektioner. Hans mamma jobbar natt och de har svårt att få ihop det ekonomiskt. En upphittad bit hasch blir upptakten till att livet tar en ny vändning. Adama ser en möjlighet att tjäna pengar och köpa en tvättmaskin till sin mamma, men en härva av lögner gör att han hamnar i svårigheter både i skolan, hemma och i området där andra knarkhandlare styr marknaden.

Direkt efter ska jag se The Sound of Trees kl 21:15 (visas även på fredag kl 14:30), en film gjord i Kanada för lite äldre, typ om du går på gymnasiet. Även denna tar upp tunga ämnen som droger och jobbiga perioder i livet. Ses där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s