En favorit och en ny skräckis

hann

Jag har en standardbok som jag nästan alltid tipsar barn om att läsa, lärare att ha som högläsningsbok och vuxna att läsa för barn i sin närhet. Vill här inflika att jag ser till att inte tipsa om denna bok flera gånger till samma person… Jag har nämligen en vän som berättat att det enda minne hen har av sin skolbibliotekarie var att hen alltid, ALLTID tipsade om en och samma bok. Skräcken.

Iaf är min superbraa standardbok, som funkar för alla från typ 2-3:an till upp mot 6-7:an, Skuggan i väggen av Kerstin Lundberg Hahn.

Denna bok har så mycket, den är en riktigt läskig spökhistoria, den behandlar vänskap, mobbing, grupptryck, klass, genus, olika ”hem-förhållanden”, barns möte med äldre personer… Ja, ni fattar, den är riktigt bra! Och alltså superanvändbar om du skulle vilja läsa högt och diskutera olika saker med barn.

Sedan Skuggan i väggen kom ut 2012 har Kerstin Lundberg Hahn skrivit ett antal böcker som också varit mycket bra, ofta riktade till ”mellanåldern” eller yngre (förutom Barnkolonin). Det behövs ju oändligt många bra och läskiga böcker för denna ålder, men trots detta blev jag så glad när jag såg att hon i maj kommer ut med en skräckbok för tonåringar.

Den heter Innan helgen är över. Och alltså denna korta text som en inledning till boken tycker jag känns så lovande… (text från förlagets hemsida)

Har ni tänkt på en sak förresten? säger Herman. Vi är tre ungdomar på väg till en sommarstuga på landet. Ensamma. Det är som en skräckfilm. Vem vet vad som väntar oss. Han gör en konstpaus och kastar en blick över axeln för att kolla att Stella lyssnar innan han fortsätter: Innan helgen är över kommer vi att vara döda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s