BUFF 2016

 

BUFF_BG_images_A1-2-1

Nu är det snart dags för BUFF igen, barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö. Under en veckan (14-19 mars) visas en massa lång- och kortfilm och så arrangeras det seminarium med fokus på film för barn och unga.

Jag kommer vara på plats och se så mycket film jag hinner. Nu vill jag även tipsa er om vilka filmer jag inte kommer missa och som jag tycker ni borde pricka in i kalendern. Kolla hela BUFF-programmet här.

Siv sover vilse – filmatiseringen av Pija Lindenbaums fantastiska bok Siv sover vilse inviger hela festivalen. Ser fram emot att se hur filmmakarna har valt att tolka boken och om de lyckas skapa den där magin som finns i Lindenbaums bilderböcker.

Doktor Proktors tidsbadkar – nu kommer andra filmen som är baserad på Jo Nesbøs populära barnbokserie om Doktor Proktor. I denna åker Proktor tillbaka i tiden för att återfinna sin ungdomskärlek, antagligen lika knäpp och rolig som förra filmen.

Doktor_Proktors_tidsbadkar

Den oändliga historien – nostalgichock! Minns när jag såg Den oändliga historien på fritids när jag var typ 8 år, peppad att se den igen och nu på bio! Filmen är ju baserad på Michael Endes fantasy- och äventyrsbok med samma namn, som ni inte heller bör missa.

Alena –  en filmatisering av Kim W. Anderssons seriebok med samma namn på temat ”internatskola, mobbning, tonårsångest och blod”. Aftonbladets Malin Krutmeijer beskriver filmen som ”Låt den rätte komma in möter Fucking Åmål på Lundsberg…”  Låter ungefär hur bra som helst.

th_4f29cd191d9e16d1b8d4d846ccda8969_ALENA

Flocken – en film som väckte debatt förra året. Jag har länge velat se den men missade den när den gick på bio. Filmen tar upp ett viktigt men oerhört jobbigt ämne. Tänker att den kan påminna om boken Villig av Christina Wahldén.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s