Oh Billie, du fattar vad det handlar om

billieBillie är en smartstreet tolvåring på väg bort från sin överviktiga och MS-sjuka mamma, som inte orkar ta hand om henne. Hon är på väg mot en familj hon inte känner, som ska ta hand om henne ett tag tills mamma får fotfäste igen. Från Stockholm och regellöst vardagsliv till en familj vars mamma Petra styr familjen med järnhand. Regler är till för att följas. Bille blir förundrad och försöker förstå hur en lever ett liv styrt av andra, för första gången i sitt liv. Hon fascineras av syskonens introverta beteende och pappa Magnus besatthet av pingis. Och hon förstår plötsligt. Att hon måste lösa knutarna som finns i familjen som skulle lösa hennes.

Det här är en finfin bok om identitet och längtan, om att finnas till och våga leva, om att det från det mest oväntade håll kan dyka upp lösningar. En bok att läsa högt för år 6, eller hetsläsa själv för 11-12-åringar. Eller alla föräldrar för den delen. På förlagets sida läser jag att det här är den första boken om Billie, så jag ser fram emot att lära känna Billie ännu mer. Kanske en av de skönaste karaktärerna på länge i svensk tweenieboksutgivning. Doftar det Augustprisnominering också månne?

  1. Ping: Billie är bäst | Bokfreak
  2. Ping: En önskelista | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s