Vargtimmen

Omslag KommunBehovet av mycket lättlästa ungdomsböcker är stort. Böcker med lite och lättkodad text som ändå klarar av att berätta en historia som är intressant och fängslande för ungdomar. Senaste åren har utbudet av dessa böcker ökat, vilket verkligen är positivt. Jag tycker att fler och fler har snygga och ”åldersmässigt lämpliga” omslag också, även det jätteviktigt för de läsare som böckerna vänder sig till.

Vargtimmen av Camilla Jönsson är ett ganska bra exempel på en av dessa böcker. Den har snyggt omslag och har en handling som inte på något sätt känns ”barnslig”. Boken är utgiven på Hegas förlag som har ”olika nivåer av lättlästhet”. Vargtimmen är på nivå två, vilket innebär att den är skriven för de som vill ha ”ett konkret språk som är lätt att avkoda”.

Boken handlar om Ina, som lever ett dubbelliv, en ”vanlig tonårig” som under nätter med fullmåne kan förvandla sig till varg… För mig var inte Vargtimmen någon större läsupplevelse (lite konstig story) men jag kan ändå rekommendera den för personer som går på högstaditet, och som vill läsa något väldigt lättläst, men ändå spännande.

  1. Ylva

    Vi efterlyser böcker som passar på gymnasiet och för vuxna nyanlända som behöver jättelätt svenska men inte vill läsa för barnsliga böcker. Lite synd, kan jag tycka, att de inte vill läsa barnböcker som kan vara jättebra för att lära sig språk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s