Martha & Niki

Jag och Maria var och såg filmen Martha & Niki på bio i veckan och den var SÅ bra. För bra för att inte tipsas om!

Det är en dokumentär om Martha och Niki som dansar hip-hop tillsammans och en får följa dem i livet och på danstävlingar runt om i världen. Det var väldigt imponerande och peppigt att se dem dansa, och jag blev själv alldeles danssugen där i biomörkret. Filmen berättar också en fin historia om hur dansen fört dem samman och hur deras vänskap bygger på den. De är olika som personer och bär på olika livserfarenheter, såsom att Niki är adopterad medan Martha flyttat till Sverige som 14-åring. Mycket viktigt och tänkvärt som tas upp i den här filmen, både kring relationer, känslan av mellanförskap och hur de får kämpa hårdare som tjejer i en mansdominerad bransch. Se den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s