Mitt år av längtan

mitt_år_av_längtanDet här är en historia av Dasha Tolstikova och handlar om den 12-åriga Dasha som bor i Moskva med sin mamma, sin mormor och hennes man. Den utspelar sig i det tidiga 1990-talets Sovjetunionen, alltså i en tid och plats för stor politisk oro. Dashas mamma får en dag reda på att hon blivit antagen till ett universitet i Amerika. Hon flyttar därför dit för att studera i ett år, medan Dasha blir kvar hos sina morföräldrar.

Det gamla talesättet ”En bild säger mer än tusen ord” är inte fel här, även om texten såklart gör sitt. Jag är ju svag för vackra illustrationer och här förmedlar de stämning och känslor så väldigt bra. Även om grunden för Dashas berättelse bygger på saknaden av mamman, handlar det kanske mer om hur hon utan mamma får tackla sådana där stora och typiska grejer som någon i nästan tonåren råkar ut för – i sökandet efter kärlek, vänskap och identitet. Mycket är ovisst och jobbigt, men mycket är också hoppfullt och fint. Både i den stora världen och i Dashas värld.

Jag kan rekommendera den till alla som är sugna på en mysig upplevelse som en blir glad i hjärtat utav.

En kommentar

  1. Ping: Mitt år av längtan – Fiktiviteter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s