Pernillas nyårskarameller

Hej hopp, så fort det här året har gått! Några av mina lästa favoriter var…

När hundarna kommerÅrets the one and only: När hundarna kommer av Jessica Shiefauer. Språket, det hårda och råa och samtidigt det sköra och vackra i berättelsen! Det gör skitont att läsa, men man måste.

BrännmärktaÅrets skräck: Brännmärkta, den andra delen i serien Firnbarnen, av Lena Ollmark. Ohyggligt och ondskefullt om rotflickan från skogen som lockar till sig barn för att fånga dem i rotvältorna. Natta, Leo och Teddy kan inte lita på någon.

Korpringarna 1 : OdinsbarnÅrets fantasy: Odinsbarn (Korpringarna 1) av Siri Pettersen. Den femtonåriga Hirka befinner sig i en värld, där människor enligt myten är något att vara rädd för. Föraktad, fruktad och jagad flyr Hirka, men var kan hon finna trygghet? En serie så värd sin hype! Just nu läser jag fortsättningen, Röta.

GastenEn annan serie värd sin hype är Pax! Gasten är den femte delen av tio och jag kan knappt vänta tills del 6, som ska heta Näcken, kommer ut (i april)!

En mördarkatts dagbokÅrets roliga: En mördarkatts dagbok av Anne Fine. Här får vi ta del av mördarkatten Tuffys egna dagbok och jag fnissar högt hela igenom. En lättläst historia för våra yngre eller alla fnissugna.

Djupa RoÅrets igenkänning: Djupa ro av Lisa Bjärbo. Jag har som tur är inte förlorat en vän på det sätt som David, Tove, Ludde och Paula gör. Men att ha någon så ledsen som Jonathan nära, att komma från en liten ort som Ingelstad (min heter Östanå), kompisarna, hänget nere vid sjön (ån), att längta bort. Lisa  skriver på pricken om livet känns det som.

Nu hoppas jag på ett 2016 med ännu mer tid för läsning och framförallt bloggande! Gott nytt alla fina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s