Alla borde vara feminister

ae60cda1-b576-4155-86a3-fd8ff2b57a73

Under december månad skickas boken Alla borde vara feminister skriven av Chimamanda Ngozi Adichie ut till alla i Sverige som går tvåan på gymnasiet. Det är bl.a. Sveriges Kvinnolobby, FN-förbundet och Albert Bonniers Förlag (läs mer om dem här) som ligger bakom initiativet och de förklara det så här:

Feminism kan vara en räddning, särskilt för de tjejer och killar som mår dåligt av omvärldens krav och förväntningar. Vi vill visa att det finns en feminism som är till för alla. Därför ger vi den nigerianska författaren Chimamanda Ngozi Adichies bok ”Alla borde vara feminister” till alla elever i gymnasiets årskurs 2.

Texten i Alla borde vara feminister är baserad på Chimamanda Ngozi Adichie uppmärkasammade TED-talk med samma namn, kolla på det här:

Detta är ett schysst initiativ (nu hoppas vi på att någon sjukt bra författare skriver boken Alla borde vara anti-rasister och skickar ut den med). Sen är ju Chimamanda Ngozi Adichie en fantastisk författare, jag var helt trollbunden av Americanah förra sommaren, ett tips till alla våra lite äldre läsare.

Du kan följa diskussionen i sociala medier om detta via #allafeminister

En kommentar

  1. Pingback: Alla borde vara feminister | Adichie, Chimamanda Ngozi | Bokblomma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s