Me and Earl and the dying girl

Se fram emot den 11 december. Då har filmen som bygger på boken Me and Earl and the dying girl premiär i Sverige. Boken Jag och Earl och tjejen som dör släpptes tidigare i höstas på svenska. Jag har ännu inte lyckats läsa boken eftersom den varit konstant utlånad, men på B. Wahlströms sida kan man läsa

”Det här är den roligaste bok om döden du någonsin kommer att läsa. Det är en universellt accepterad sanning att high school suger. Hur är det ens möjligt att existera på ett sånt jävla skitställe? Första dagen på sista året har Greg Gaines äntligen räknat ut hur man överlever. Hans strategi är att smälta in. Hålla en sjukt låg profil. Den enda han umgås med är Earl. Tillsammans tillbringar de sin lediga tid med att spela in filmer. Ärligt talat är filmerna ganska usla, och Greg har inga planer på att någonsin visa dem för någon annan. Tills han lär känna Rachel.
Rachel har leukemi, och Gregs mamma har fått den vansinniga idén att Greg ska bli hennes vän. Att han kan ”göra skillnad i hennes liv” genom att ”muntra upp henne”. Trots att Greg knappt känner Rachel och vet att det är en totalt idiotisk idé så går han med på att försöka.”

Jag vill läsa. Och se filmen. Men först läsa. Den ska enligt en nia jag pratade med idag vara ”väldigt speciell”. Det låter helt klart intressant.

  1. Malin A

    Nah. Läste den för nåt år sedan och det var tyvärr en stor besvikelse. Hade trott den skulle vara rolig, men det var den inte. I.a.f. inte min typ av humor. Och inte speciellt sorglig heller. Mest spretig utan tydligt fokus. Så nej inget för mig, men kanske att andra tycker den är bättre.

  2. annamariaa

    har hört lite blandade saker om boken, en del tycker den är jätte bra och andra inte så mycket. vi får se helt enkelt, tycker den låter bra och trailen var bra så 🙂
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s