Jan Svensson

jansvenssonJag gillar verkligen Johanna Lindbäck när hon skriver för 9-12-åringarna. Hon fyller ett tomrum med feelgoodrelationsböcker bland alla skräckisar för den åldersgruppen.

Boken Jan Svensson handlar om just densamme. Han har flyttat till Luleå från Stockholm tillsammans med sin familj. Han styvpappa ska testa ett nytt polisjobb under ett år. Med sig har han sin pappa och sin syster Klara. Men längtan efter mamman, som är kvar i Stockholm är stor. Jag gillar mycket att det är en normbrytande familj. Och att det inte är något problem (eller ja, lite problem blir det ju när några elever i hans nya klass kommer på att han har två pappor).

Jan försöker hitta vägarna in i en ny klass (han börjar klass 5) och det är inte helt enkelt. Att hamna i nya sammanhang är ju jobbigt, helt klart. Jan upptäcker att hans nya granne Nikki också går i hans klass. Men vem är hon egentligen? Hon har typ tre olika personligheter och han kan aldrig riktigt lista ut vem han ska möta nästa gång.

Det ska bli spännande att se hur eleverna på min skola tar emot boken. För titeln Jan Svensson? Det är inte en helt säljande en. Håller tummarna för att eleverna ska se bortom den.

En kommentar

  1. Pernilla

    Åh, ja! Jag gillar verkligen också Johanna när hon skriver för mellanåldern! Och Jan Svensson! Vardaglig på det allra bästa, sköna sättet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s