Nour och den magiska drycken

nourNour och den magiska drycken släpptes i augusti. Det är en serie som fyller ett stort hål i svensk barnboksutgivning – serier för 8-12-åringarna. Därför blir jag så glad att jag gillar den. Boken handlar om Nour, som är 8, 9 år. Hon är en person utan vänner och blir trakasserad av några elever i klassen. Bland annat tvingar de henne att dricka mjölk, som hon avskyr, på skolans toalett. Allt Nour vill är att bli lämnad ifred. En vän står också högt på önskelistan.

En dag, när Nour går förbi torget på väg hem, stannar en kvinna henne. Hon ger henne det bästa hon vet, en påse med te. Men det här är inget vanligt te, det är magiskt. Kvinnan berättar att när Nour dricker det ska hon önska sig det hon allra mest vill i hela världen. Nour vet inte vad hon ska tro.

Men, nästa dag har Nours önskan slagit in. Hon kan lyssna på alla andras tankar, såväl människors som djurs. Nu är det ju inte riktigt så härligt som hon tänkt sig och när hon frustrerad springer hem från skolan hör hon en röst från ett speciellt djur. Det är en igelkott som kommit bort från sin familj. Tillsammans lyckas de hjälpa varandra på det mest oväntade sätt.

En finfin serie om vänskap och ensamhet. Och det bästa är att den kan läsas från 8, 9 år och uppåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s