Den här sommaren kan bli min död

den-har-sommaren-kan-bli-min-dodMalin Stehns senaste bok Den här sommaren kan bli min död handlar om Fanny före och under sista sommarlovet innan hon ska börja högstadiet. Hon har bestämt sig för att hon måste ändra på vissa saker med sig själv för att bli så mogen hon kan bli när hon ska gå på HÖGSTADIET. Så hon skriver en lista med tio saker som hon ska lyckas göra under sommarlovet.

Jag skrattar med Fanny och lider med henne. I en hel del känner jag igen mig själv som typ tolvåring. Att vissa rutiner var så sjukt viktiga annars visste man liksom att det skulle hända någon något hemskt. Fanny är rädd för det mesta men det är skönt att känna med henne när hon väl prövar på att göra det som känns så jobbigt (som att gå och handla bindor själv för första gången).

Tror att många kids kan känna igen sig i Fannys historia. Dessutom gillar jag att Fanny har en massa rädslor och olustkänslor, men hon är inte en huvudperson som går under av det. I slutet av boken finns lite tips på vem man kan kontakta om man är rädd av sig och behöver prata om sina rädslor. För det är det som är det viktiga, att de där rädslorna växer och blir större när man gömmer undan dem. Sen är det ju det där med att tro att alla andra har gjort en massa saker som man själv inte har gjort. Tänk om någon hade berättat för mig när jag var tolv att alla kände samma sak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s