Att vara jag

Jag har just läst Att vara jag av Anna Höglund och den tog slut alldeles för snabbt! Den handlar om Rosa och berättas ur hennes perspektiv med funderingar kring livet som 13-åring, om att bli vuxen och om normer kring kön. Hennes kritik mot patriarkala strukturer känns viktig och jag tror många kan tycka om den här boken. Den är både rolig och ledsam, men framförallt är det en peppig historia, tycker jag. Jag kan känna igen mig i mycket, men kan bara önska att jag själv funderade lika stort och kritiskt som Rosa när jag var 13.

Anna Höglunds illustrationer som återkommer på varje uppslag är helt fantastiska. De förhöjer historien och vävs också samman med de som ska vara Rosas illustrationer på ett smart sätt. Därför en bok jag vill läsa om på en gång.

En kommentar

  1. Ping: Livet kan bara förstås baklänges, men det måste levas framlänges | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s