23. Stor igenkänning.

En sekund i tagetOkej, jag har semester och slappar också med att blogga. Men nu kommer ett par inlägg här i alla fall…

Jag har läst Sofia Nordins dystopiska trilogi (En sekund i taget, Spring så fort du kan, Som om jag vore fantastisk) i sommar! (Så h i m l a bra!) Hedvig är huvudperson i den första boken, och jag gillade henne från början.

Att vara någon som funderar ganska länge på saker innan de görs, och att då ofta välja det praktiska framför det roliga. Att vara någon som är rädd för saker, men ändå göra dem för att jag måste. Att känna mig stel och tycka att jag är tråkig. Allt kan jag känna igen mig i. Jag är i och för sig ganska säker på att det inte alltid ligger till just så, men det är så det känns. Jag känner mig alltför vanlig liksom…

Det är så skönt att då kunna läsa om fler Hedvigar! Jag tänker t.ex. också på Majken i Johanna Lindbäcks Lite ihop och Kanske ihop, och Johan i Lisa Bjärbos Det är så logiskt alla fattar utom du.

#barnensbokutmaningjuli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s