Sommarjobbare nr 2: Felicia

simon-och-sophieNi har väl inte glömt att vi har en tävling under hela sommaren (augusti ut)? Passa på att vara vår sommarjobbare så har du chans att vinna ett fint bokpaket när sommarens vindar börjar svalna.

Vill du också sommarjobba på Bokfreak och ha chans att vinna ett finfint bokpaket? Kolla här!

Här kommer Felicias bidrag:

Hej! Felicia heter jag, är 15 år och tycker mycket om att läsa och skriva.

Simon och Sofie är två tonåringar som går i samma klass, utåt sett är de så olika man kan bli. Simon är mycket tillbakadragen och ägnar sin fritid åt att spela datorspel med kompisen Micke och ingen av de är speciellt populär. Sen har vi Sofie, skolans populäraste och snyggaste tjej som struntar i skolan, styr och ställer överallt , och ger sig jämt på Simon.
Sofie har skilda föräldrar och bor till en början med sin mamma och hennes pojkvän Pierre, som är flera år yngre än Sofies mamma. Efter en incident med Pierre bestämmer sig Sofie för att flytta hem till sin pappa, som råkar bo granne med Simon. När flytten är över är det påsklov, alla Sofies kompisar åker iväg med sina familjer och Sofie blir alldeles ensam hela lovet då hennes pappa jobbar. Efter någon dag blir Sofie så pass uttråkad att hon går över till Simon och klättrar in genom hans fönster. Det som började med ett besök i brist på annat växer fram till att de träffas hela lovet och vad ska hela skolan säga om Simon och Sofie tycker om varandra som mer än vänner?
Jag rekommenderar boken starkt, den bästa ungdomsbok jag läst! När jag började läsa kunde och ville jag inte sluta. Jag blev som besatt av att fortsätta, det blev som ett måste under de kommande kvällarna. Jag kunde relatera till boken om hur det var under min högstadieperiod, hur förvånade många skulle blivit om en liknande situation uppstod, även hur skolmiljön beskrevs i boken. Boken lyfter fram grupptryck, ska man våga välja en ny väg som man aldrig provat förut, ta en chansning och se vad som händer? Eller ska man gå längs den väg som man alltid gått och haft sina vänner tätt intill? En viktig fråga som bör tänkas över och det gör Sofie!

  1. Ping: Årets sommarjobbare på Bokfreak : Grattis Felicia! | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s