6. #magiskmåndag

IMG_3551I ljusets makt är en ungdomsbok som kom i april och är den första boken i den så kallade grisha-trilogin. Boken utspelar sig i det fiktiva landet Ravka där fattigdom och krig härjar. Historien berättas av huvudpersonen Alina, en fattig och föräldralös kartograflärling som visar sig bära på oanade magiska krafter…

Jag gillar den här boken och slukade den med hull och hår. Gillar särskilt hur läsaren får följa historien ur Alinas perspektiv och hur hon utvecklas och stärks i sig själv. Vänskap och kärlek är också stora teman. Boken bjuder på flera spännande vändningar, inte helt förutsägbara och jag ser fram emot nästa bok, Stormens öga, som kommer i september.

#barnensbokutmaningjuli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s