Galgbacken

galgbackenJag läste passande nog Ewa Christina Johanssons Galgbacken i fredags. Den handlar om Lykke, 13 år. Hennes stora släkt är samlad på landet för en fest. Det är midsommarafton, men Lykke känner sig mest bara deppig och går iväg. Hon stöter på sin favoritmoster Teddy, som ger henne en försenad födelsedagspresent – en berlock som Teddy fått av Lykkes mormor. På berlocken finns en inskription. In aeternum. Lykke vet att det är latin, men kommer inte ihåg vad det betyder.

Promenaden tar henne upp till utsiktstornet på kullen. Skuggorna faller snett, och för en kort minut tycker hon sig se en hög, svart och skräckinjagade galge som reser sig intill tornet. Strax drar en svag vind genom träden. Det låter som viskningar i luften, som orden på berlocken…

Galgbacken är en kuslig spökhistoria, men också en gåta som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Läs och rys!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s