Sommarjobbare Nr 1 : Sofie

lex-bokSofie är 22 år, bloggar om böcker på Sofies bokblogg och älskar såklart att läsa och skriva. Hon är vår sommarjobbare Nr 1. I slutet av sommaren kommer du få rösta på det bästa sommarjobbsinlägget. Vill du också sommarjobba på Bokfreak och ha chans att vinna ett finfint bokpaket? Kolla här!

Här kommer Sofies bidrag:

Lex tröttnar på tjatet om drömmar, student, betyg och den där nya killen mamma tagit hem. Han verkar vilja bli bästis med Lex, men hon är bara ute efter att provocera. Därför startar hon en blogg åt den påhittade personen Maya. Bloggen växer snabbare än Lex vågat tro, och Maya får mängder av uppmärksamhet. Lex ger sig ut på gatan som den mystiska Maya, och snart vet hon inte vem hon är.

Den här boken slukade mig! Jag var så inne i den att jag hade svårt att se mindre bra saker med den (som att vara förälskad, ungefär). Det jag fastnade mest för var karaktärerna, de sticker ut. Lex har kontroversiella tankar och är väldigt negativ, vilket hon själv är medveten om. Samtidigt är hon en väldigt skön karaktär. Vid sin sida har hon Jonatan och hans familj, som syr sina egna kläder.

Mammas nya kille heter Bruno, och är ungdomsboksförfattare, och dessutom finns Lex pappa med en alldeles särskilt historia. Samtidigt som det finns mycket trasigt, finns det mycket fint. Det som lockade mig att läsa boken var att den handlade om en blogg och hur det kan påverka samhället och förändra liv. Det är en stor del av mångas vardag, men vi pratar mycket oftare om kändisars bloggar, än om privatpersoners, och att de faktiskt kan påverka en själv och omgivningen rätt mycket.

Genom Lex bok sätts tankarna igång, samtidigt som boken har ett skönt flyt som inte gör den undervisande, utan underhållande. Boken är en pärla bland ungdomslitteraturen, men jag tycker även den passar till vuxna, särskilt om man vill snacka blogg och internet med ungdomar. Rekommenderas!

Första meningen: Jag läste i tidningen en gång om fobier.

  1. Pernilla

    Tack för ditt inlägg, Sofie! Jag blev påmind om Lex, som jag inte läst, och lässugen! 🙂

  2. Ping: Årets sommarjobbare på Bokfreak : Grattis Felicia! | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s