Iggy 4-ever

iggy4-ever_coverJag tyckte mycket om Hanna Gustavssons debut Nattbarn och är så glad att nu kunna läsa uppföljaren Iggy 4-ever. I detta seriealbum kastas läsaren in i högstadiet och vännerna Iggy och Julles värld.

Detta är en berättelse som får en att skratta, men skrattet blandas liksom men en obekväm klump i magen. Det händer mycket, den beskriver många starka känslor samtidigt som det är det så mycket vardag och igenkänning. Hanna Gustavsson fångar samtiden på ett sätt jag saknar i många andra högstadieskildringar. Under den ganska vanliga berättelsen om en förstörd smartphone och nyfunnen vänskap så handlar det även om hur det är att komma från ett hem där det inte finns så mycket pengar och hur svårt det kan vara med kärlek och vänskapsförhållanden.

Detta är ett riktigt bra seriealbum, och jag gillar karaktärerna i den, allra mest Iggy som är fantastisk. Hoppas inte det bara är de i 20-30-årsåldern som läser den (även om det också är bra, då det är bra att minnas tonårstiden!) utan även de som är i Iggys ålder och situation.

IMG_6042

Jag gillar också att en skolbibliotekarie har en liten roll i den (även om hen verkar rätt tråkig :))

  1. Pingback: Hej 2016! | Bokfreak
  2. Pingback: Välkommen till Skogsbingelskolan | Bokfreak
  3. Pingback: Två saker du inte ska missa och lite om Lisbet och Sambakungen :) | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s