Det ringer, det ringer

det_ringer_det_ringer-h_degerman_anna-31724701-3391975839-frntlJag har läst Det ringer, det ringer, en av flera lättlästa läskiga böcker från Hegas, som är lagom långa och har inslag med illustrationer.

Det ringer, det ringer handlar om Isa som är i högstadieåldern. Hon har sommarlov och åker från stan och sina alltför hårt arbetande föräldrar till sin softa mormor på landet. Ganska snabbt börjar obehagliga och oförklarliga saker hända. Isa börjar gå i sömnen och får oförklarliga samtal och sms på sin mobil. Den fasta telefonen börjar ringa under ett åskväder fast telefonlinjen varit av i flera år. Det är något med dessa åskväder, telefonsamtal, hennes mormors försvunna mor och en närbelägen myr som har ett samband. Det verkar som om det är någon eller något som vill få kontakt med henne…

En perfekt bok för er mellan typ 9 och 16 som är inne på spökböcker eller ”läskiga saker som händer i hus på landet-genren”. Anna Holmström Degerman syr ihop historien skickligt och denna spök-ande-historia håller verkligen och är smart. Något som tyvärr inte alltid är fallet i denna typ av böcker. Boken har också riktigt bra och roliga personporträtt. Den innehåller även en liten dos kärlek mellan Isa och Robin (som bor i en sommarstuga nära hennes mormors) och den är fint trevande och handlar mest om att de gillar att hänga och snacka med varandra. Det enda jag inte riktigt gillar är omslaget, men det är en parantes, för detta är en riktigt bra lättläst bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s