Big game – Det största bytet

I januari idet-storsta-bytet år släpptes boken Det största bytet av Dan Smith. Boken handlar om den trettonåriga finländska pojken Oskari som ska ut på sin invigningsrit till vuxenvärlden. Att ge sig ut i vildmarken en natt för att försöka fälla sitt första egna djur är något som alla pojkar ska göra. Oskari är inte särskilt säker på sin sak. Ännu mer osäker blir han när en upplyst kapsel närmar sig jorden. Är det utomjordingarna som kommer? I kapseln finns USA:s president som försöker undkomma terrorister som försöker få tag i presidenten på väg till ett möte i Helsingfors.

Det är bäddat för action som ni förstår och inte helt förvånande att du nu kan gå och se filmen med Samuel L. Jackson i rollen som macho actionpresident. Är (som vanligt) mer sugen på att läsa boken som en storläsande kille i fyran godkände med beröm! Lite roligt att filmens bergiga scener inte alls är inspelade i Finland, utan i Tyskland (ifall ni blir sugna på att åka till Finlands vackra berg).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s