Pia Perssons handbok i överlevnad

En bok som helt gått migpia-perssons-handbok-i-overlevnad förbi är Pia Perssons handbok i överlevnad av Charlotta Hage. Den släpptes i slutet av 2014 och är en liten historia om Pia Perssons och hennes försök att tackla verkligheten. För Pia Perssons verklighet är ingen sockersöt sak. Hon har en mamma som periodvis skriker åt väggarna och barrikaderar lägenheten för spionerna, en pappa som inte är värd att kallas pappa, fem systrar varav en inte är lik någon annan.

Pia bestämmer sig för att klippa av sig sitt långa hår och det blir uppstarten för ett nytt projekt i Pias elvaåriga liv – att skriva en egen handbok i överlevnad. Tillsammans med de nyfunna vännerna Alice och Mustafa försöker Pia formulera råd till alla barn som behöver dem!

Det här är en bok som biter sig fast och jag tänker att den passa förträffligt att läsa högt för 10-11åringar. En bok som öppnar upp för många livssituationer och familjeproblem, och jag blir taggad på att läsa tillsammans med elever och skapa egna handböcker i överlevnad.

Du hittar en finfin trailer här:

En kommentar

  1. Ping: Om att stjäla en hund | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s