Om sommarens böcker

Sommarnyheter

Längtan till sommaren är inte mindre efter att ha kollat in böckerna som släpps då, här är några av våra tips.

Flera av de bästa och största läskighets/spök-författare kommer med nytt; Ewa Christina Johansson, Petrus Dahlin, Lena Lilleste och så Ingerlins Angeborns  Gengångaren (som Pernilla redan har bloggat om).

Något som jag tycker är kul är att Christina Wahldén kommer med en bok för mellan åldern, Fågelöns hemlighet. Hon skriver ju nästan alltid för äldre, och det verkar inte bara vara målgruppen som är lite annorlunda än vanligt, för detta är en spänningsroman.

Det finns ju alltid ett stort behov av ”tokiga humorböcker” och Dubbel-trubbel kan förhoppningsvis vara ett komplement till En dagbok för alla mina fans

Gillar du hjärtslitande kärlekshistorier så verkar Hälsningar från havets botten, debutroman av Christina Lindström och Sara Lövestams Som eld, vara perfekt läsning.

Mest ser jag själv fram emot Paris, Lola och jag av Moa Eriksson Sanberg, hon är ju suverän på att skriva om det där mellanrummet mellan barndom och vuxenhet  som är så smärtsamt och häftigt på samma gång. Och så Efter Alska, som är en nyutgivning av den 10 år gamla John Green boken (som jag inte har läst än). Och så kommer det en uppföljning till Konsten att ha sjukt låga förväntningar, nämligen Manifestation för hopplösa, det kan inte bli dåligt.

Avslutningsvis så upprepas en väldigt bra sommartradition; Sara Dessen kommer med en ny roman Du är aldrig ensam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s