Grattis PRAESA

ny

Årets ALMA-vinnare blir alltså den sydafrikanska läsfrämjande organisationen PRAESA ( en förkortning av Project for the Study of Alternative Education in South Africa). En organisation som sedan 1992 har arbetat med kreativa lösningar för att stärka barns språk och ge dem läsupplevelser.

Här är ett utdrag ur juryns motivering:

Med läsglädjen som ledstjärna ger PRAESA unika möjligheter för barn och ungdomar i Sydafrika att få tillgång till litteratur. Kreativa läs- och berättarprojekt skapar sociala sammanhang och gör litteraturen levande på flera språk. PRAESA visar genom sitt enastående arbete hur avgörande böcker och berättande är för att berika barns och ungdomars liv.

Läs hela motiveringen här.

Ska bli kul att läsa vidare om deras arbete och inspireras!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s