Bok som har blivit film

307Jag har varit på premiären av Det borde finnas regler på BUFF (har premiär på bio först 25 september). Vi tyckte mycket om Lina Arvidssons bok när den kom för några år sedan. Filmen är ganska löst basera på den men de har lyckats lyfta fram det absolut viktigaste och bästa med boken. Nämligen vikten av vänner, Mias (huvudkaraktärens) tankar och hennes skiftningar från att vara på väg in i vuxenlivet samtidigt som hon fortfarande är så mycket barn.

Och den var så snygg. De märks att de har lagt ner väldigt mycket tid på att hitta precis rätt miljöer och allt, precis allt, är snyggt på ett intressant och absolut inte tråkigt sätt (att den utspelar sig i Malmö gör det inte sämre). Då och då kan den kännas lite ojämn men helt klart en av de bästa svenska ungdomsfilmerna jag sett på länge, ett hett tips. Och jag hoppas att filmen gör så att fler upptäcker boken!

En kommentar

  1. Pingback: Det borde finnas regler – filmtrailer | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s