Missa inte Pax!

NidstångenGrimmen

”Tiden pulsar. Mörkret vandrar in.” I Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter hotar det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år. I takt med att väktarna Estrid och Magnar har blivit äldre har bibliotekets magiska skydd försvagats. Bröderna Alrik och Viggo, som nyss flyttat till staden, visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket. Snart strider de – på liv och död – mot den ena hemska varelsen efter den andra…

Alrik och Viggo strider också i sitt vardagsliv. De längtar efter sin mamma, men hon klarar inte av att ta hand om dem just nu. De ska bo hos Laylah och Anders ett tag istället. Dessutom finns det ett killgäng på brödernas nya skola som vill bråka. Alrik och Viggo har båda nära till ilskan, vilket inte gör det lättare.

Emma har tidigare skrivit om författarna Åsa Larssons och Ingela Korsells och serietecknaren Henrik Jonssons (bilderna!) första två böcker i den nya serien Pax. Jag kan bara hålla med – MISSA INTE! Nidstången och Grimmen är superduperspännande, fyllda av magi och action! Som Cirkeln, fast för något yngre läsare. De är SÅ värda hypen!

I april kommer del 3 och 4, Mylingen och Bjäran! (Tror det ska bli 10 delar totalt!) Jag kan knappt vänta!

En kommentar

  1. Ping: 1. Jag och en favoritbok. | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s