Skapande skola, skolbibliotek och serier

CollageJag är ju skolbibliotekarie och jobbar mycket med Skapande skola-projekt. Detta läsår har niorna tillsammans med mig, bildlärare och serietecknaren Catarina Batista skapat en seriebok. Projektet har haft som syfte att frigöra elevernas kreativitet. Vi ville ta bort prestige kring vem som kan skriva eller rita ”finast” och i stället fokusera på elevernas olika uttryck och skapandet av en berättelse. Sen är ju serier ett jättebra sätt att nå dem som helst inte läser ”vanliga” böcker. Temat på serierna är sammanhållning och vänskap, som eleverna har fått tolka fritt.

Nu har serieboken kommit från tryckeriet och vi har precis haft releasefest. Boken kommer kunna lånas på Kävlinges skol- och folkbibliotek.

Ett hett tips (om ni råkar ha vägarna förbi Kävlinge) i morgon är öppet hus på Kulturhuset Mejerigränd. Där kommer jag och eleverna presentera serieboken, du kommer kunna köpa ditt eget exemplar och så är det serieworkshop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s