Äntligen en ny av Petter Lidbeck

menfinnsändåPetter Lidbeck har jag alltid varit lite svag för, ända sen jag läste Den magiska kepsen och Tre tjejer-serien. Men det är ett tag sen han kom med en ny bok för de där slukarläsarna. Därför var jag så peppad när jag glufsade i mig hans senaste Men finns ändå. Framsidan utlovar något spännande, helt klart. Men insidan innehåller inte bara spänning utan även en hel del humor.

När Bianca är 11 år avslöjar hennes mamma och mormor något hon inte vet vad hon ska tro om det. Att det i Biancas släkt alltid funnits kvinnor som har kunnat göra sig osynliga. Och Bianca är en av dem. Hon måste lova att inte avslöja något för någon, men såklart händer det som inte får hända. Hon råkar göra sig osynlig i skolan. Och avslöja sig. Hon skyller på att hon lärt sig trolla och det hela leder till att hon måste ställa upp i skolans talangjakt som trollkarl. Vad hon inte vet är att det är flera som fått nys om hennes oanade talang. Män i mörka kostymer som följer varje steg hon tar…

Det blir en katt och råtta-lek utan dess like och jag får lite Da Vinci-kodenkänsla, fast för barn. En lite annorlunda bok i Mårten Melinanda som jag tror många kommer gilla (tänker på att ett boksamarbete mellan Melin och Lidbeck skulle bli helt fantastiskt). Är lite orolig för framsidan dock. Den ser lite mer spännande ut än vad den faktiskt är.

  1. Pingback: Filmtajm | Mårten Melin
  2. Pingback: Men finns ändå | Bibblabella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s